Loading...
Jelenleg itt jár:»»Jachtnavigátor II. (Előkészületben)
  • Jachtnavigátor II. kötet
  • Jachtnavigátor II. kötet hátsó borító

Jachtnavigátor II. (Előkészületben)

Értékelés 5.00 az 5-ből, 1 értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)
JACHTNAVIGÁTOR HAJÓZÁSI ENCIKLOPÉDIA

A JACHTNAVIGÁTOR II. a négykötetes enciklopédia második kötete TENGERI NAVIGÁCIÓ alcímmel
13. kiadás

A kötet a hagyományos óceáni csillagászati navigációval, valamint a legmodernebb elektronikus navigációs eszközökkel és módszerekkel foglalkozik.

III. rész: Csillagászati navigácó
IV. rész: Elektronikus navigáció

Available from: 2018-04-01

Product Description

JACHTNAVIGÁTOR II.

Jachtnavigátor második kötete megy át a legnagyobb változásokon az előző, 12. kiadáshoz képest. Részben azért, mert a csillagászati navigáció témakörét minden eddiginél jobban kifejtettem (ilyen részletes leírás e témában még nem jelent meg magyarul), részben pedig azért, mert az elektronikus- vagy rádiónavigáció az elmúlt 10 évben is akkorát fejlődött, hogy szinte az egész fejezetet újra kellett írni. Elsősorban érvényes ez a műholdas navigáció fejlődésére.

Ugyanakkor ebben a kötetben is újdonság a navigáció történetét röviden összefoglaló két fejezet – a csillagászati helymeghatározás és a rádiónavigáció története –, melyek érdekes és izgalmas képeket idéznek fel azokról az eseményekről, és az őket előidéző emberekről, amelyek részesei voltak a navigáció fejlődésének.

A fejezetek végére került ellenőrző kérdéseket különálló feladatgyűjtemény, egy saját almanach és egy új, A1 méretű gyakorló óceáni szerkesztő térkép, ún. plotting sheet fogja kiegészíteni. A fejezetben tárgyalt navigációs módszerekhez szükséges táblázatok és számítási sablonok innen is ingyenesen letölthetők lesznek, ahogy a Jachtnavigátor I. kötet esetében is.

RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉK

Az új kiadás Kopár István, a közismert magyar vitorlázó, az első magyar szóló földkerülő vitorlázó bevezető előszavával jelenik meg! István szavai azért is időszerűek, mert egyedüli magyar versenyzőként készül az 1968-ban első szóló non-stop földkerülő versenyként megrendezett Golden Globe Race 50. évfordulóján, az akkori győztes Sir Robin Knox-Johnston által szervezett Golden Globe Race 2018 versenyre. A Golden Globe Race 2018 az eredetivel megegyező követelményeket támaszt a versenyzők elé, vagyis korabeli hajókkal kell versenyezniük, az elektronikus navigáció mai “áldásait” nélkülözve, csillagászati módszerekkel kell navigálniuk. Éppen úgy, ahogy annak idején Knox-Johnston, Bernard Moitessier és a többi résztvevő… Kopár István honlapja itt érhető el: www.koparsailing.com.

JN II.: KOPÁR ISTVÁN ELŐSZAVA

 

Additional Information

Tömeg 1700 g
Méretek 210 x 170 x 38 mm
Szerző

Cím

Alcím

Kiadó

Kiadás éve

Kiadás

ISBN

Nyelv

Borító

Kötésmód

Oldalszám

Illusztrációk

Jachtnavigátor II. (Előkészületben) termékről 1 értékelés

  1. Értékelés: 5 / 5

    Nagy László Gábor

    Nagyon várjuk már a II. kötet megjelenését! Az I. kötet már lassan iskolás lesz és már nagyon várja a testvéreit!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com