Loading...
Jelenleg itt jár:»»Jachtnavigátor I.
 • Jachtnavigátor I.
 • Jachtnavigátor I.
 • Jachtnavigátor I.

Jachtnavigátor I.

18 990 Ft

5 az 5-ből 23 vásárlói értékelés alapján
(23 vásárlói értékelés)
JACHTNAVIGÁTOR HAJÓZÁSI ENCIKLOPÉDIA

A JACHTNAVIGÁTOR I. a négykötetes enciklopédia első kötete TENGERI NAVIGÁCIÓ alcímmel
13. kiadás, 2010.

LAPOZZ BELE

 

A kötet a part menti vizuális navigációval, valamint a tengeri térképekkel, térképjelekkel és a térképi munkával foglalkozik.

I. rész: Földrajzi navigáció
II. rész: A tengeri térképeken alkalmazott térképjelek, rövidítések és
kifejezések. Egyedüli hivatalos magyar nyelvű kiadás a SHOM™ engedélyével.

Termékleírás

JACHTNAVIGÁTOR I.

Jachtnavigátor hajózási enciklopédia új, 13. kiadásának első kötete. Az új kiadás jelentősen megváltozott az előzőhöz képest, mind kinézetében, mind tartalmában.

A korábban kétkötetes munka négykötetesre bővül, nagyjából egyforma nagyságú kötetek születnek. Az új kiadásban új a fejezetek struktúrája, a kötetek tárgymutatót kapnak. Az új fotók, a teljes egészében lecserélt, egységes stílusú rajzok és térképek alá új és bővebb képaláírások kerülnek. A még több színes oldalt tartalmazó szöveget keretben elkülönített magyarázatok szakítják meg. Mindez jól áttekinthető új tördelésben és ragyogó borítókkal!

Az első kötet minden eddiginél részletesebben foglalkozik a part menti navigációval. Ugyanakkor ide került a tengeri térképeken alkalmazott térképjelek, rövidítések és kifejezések gyűjteménye, mely a nemzetközi kiadás legelső és egyetlen hivatalos magyar nyelvű változata, kiegészítve a horvát tengeri térképeken alkalmazott nevekkel, jelölésekkel és jelekkel. Újdonság továbbá a legelső fejezet, mely a part menti navigáció fejlődéstörténetével foglalkozik; ezt a második kötetben további két fejezet követi majd, melyek tovább szövik a történet szálait…

RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉK

Az új kiadás Jimmy Cornell, a közismert nemzetközi vitorlázó, az ARC alapítója bevezető előszavával jelenik meg! A tengeri hajózás világával ismerkedők, a kishajós tengeri vizsgákra készülők és az ismereteiket bővítő gyakorlott hajósok a könyv segítségével egyaránt birtokába juthatnak az elégséges, a szükséges és a lehető tudásnak…

A fejezetek végére került ellenőrző kérdéseket különálló feladatgyűjtemény, egy saját almanach és egy új, A1 méretű gyakorlótérkép fogja kiegészíteni. A fejezetben tárgyalt navigációs módszerekhez szükséges táblázatok és számítási sablonok ingyenesen letölthetők innen:

LETÖLTHETŐ SEGÉDANYAGOK

További információk

Tömeg 1517 g
Méretek 210 x 170 x 35 mm
Szerző

Horváth Csaba

Cím

Jachtnavigátor I.

Alcím

Tengeri navigáció

Kiadó

Jachtnavigátor Nautikai Kiadó

Kiadás éve

2010

Kiadás

13. kiadás

ISBN

978-963-89006-1-6

Nyelv

magyar

Borító

kemény

Kötésmód

cérnafűzött

Oldalszám

448

Illusztrációk

fekete-fehér illusztrációk és fotók, 98 színes oldal

23 értékelés a „Jachtnavigátor I.” termékről

 1. 5 / 5

  :

  Nagy örömmel írtam meg az előszót Csaba “Jachtnavigátor” című könyvének első kötetéhez, igazán megtisztelt a felkéréssel. Mindenkinek ajánlom a könyvet, akár réggen hajózik már, akár csak most kezd foglalkozni azzal a gondolattal, hogy tengerre száll! Sok sikert mindenkinek a tanuláshoz, jó szelet a hajózáshoz.

 2. 5 / 5

  :

  Horváth Csaba jó barátom, a 90-es évek végén ismertem meg, amikor egy általa szervezett és vezetett szkipper tréningen vettem reszt. Azóta is mindenkinek őt ajánlom, amikor vitorlástúrára szkippert vagy tengeri vitorlás oktatót keresnek.

  A Csaba által írt Jachtnavigátor könyvből tanultam meg én is a tengeri vitorlázás elméleti alapját, ahogyan szinte mindenki Magyarországon!

  Békét és Szelet!

 3. 5 / 5

  :

  Alapmű! Ajánlom mindenkinek!

 4. 5 / 5

  :

  Abban bízom, hogy e könyv sokakat fog inspirálni és támogatni abban, hogy az én hajóm nyomdokvizét kövessék, s beteljesüljön az álmuk, amit a távoli horizontról, s azon túli tengerekről szőttek. Jó szelet!

  Jimmy Cornell
  Aventura III
  St Tropez, 2010. május

 5. 5 / 5

  :

  Az egyetlen olyan magyarul megjelent hajózási könyv, ami megérdemelné, hogy külföldön is megjelenjen!

 6. 5 / 5

  :

  Alapmű! Ezt a könyvet minden tengeri hajósnak el kellene olvasni, és ebből tanulni!

 7. 5 / 5

  :

  Egyetlen olyan idegen nyelvű könyvet sem láttam még ebben a témában, amelyik ennyire részletes és pontos volna… Még az amerikai Chapman sem ilyen jó! A nyelvezete szabatos, jól érthető, a fogalmazás választékos!

 8. 5 / 5

  :

  Nagyon várom a további köteteket! Szeretném együtt látni már mind a négyet! Javaslom, adják ki idegen nyelven is, megérdemelné a könyv, mert világszínvonalú!

 9. 5 / 5

  :

  Remek kiadás, gratulálok! Sokkal jobban néz ki, mint az előző kiadás, jobban olvasható, és ráadásul bővebb is lett. Csak így tovább!

 10. 5 / 5

  :

  Szép könyv, sokat tanultam belőle! Várom a többi kötetet is, mert nagyon érdekel a téma!

 11. 5 / 5

  :

  Nagyon köszönöm ezt a hiánypótló könyvet, ilyen magyarul még nem jelent meg soha ez előtt!. Számos angol és német nyelvű hajós könyvet forgattam már, de egyis sem volt ennyire alaposan kidolgozott és igényes. Gratulálok!

 12. 5 / 5

  :

  Kiváló könyv, büszke vagyok rá, hogy magyar szerző tollából jelent meg. Angolul is verne minden más kiadást.

 13. 5 / 5

  :

  Az az igazság, hogy a horvátoktól sokat nem tanultam. Ebből a könyvből mindent!

 14. 5 / 5

  :

  Gyakran előveszem a könyvet. Ezt ajánlom másnak is!

 15. 5 / 5

  :

  I am proud to know that IYT has an excellent partner school instructor who is the author of his own educational book. Congratulations, Csaba!

 16. 5 / 5

  :

  Ebből tanulok, télen is előveszem és nyáron viszem magammal!

 17. 5 / 5

  :

  Kérem, minél előbb jelenjenek meg a további kötetek, mert a férjem születésnapján ez a könyv szerzi az egyik legnagyobb örömet! Más könyveket is kérek, hogy karácsonyra is a legjobb ajándékot tudjam neki adni!

 18. 5 / 5

  :

  Engem nagyon érdekel a csillagászat, hogyan tájékozódtak a hajdani hajósok a csillagok és a Nap segítségével. Várom tehát a II. kötetet nagyon!

 19. 5 / 5

  :

  Aki hajózni megy a tengerre, vegye meg, mert ebből lehet igazán tanulni. Gratulálok!

 20. 5 / 5

  :

  Csodás könyv!

 21. 5 / 5

  :

  Nagyon várom már a további köteteket!

 22. 5 / 5

  :

  Szeretném már látni mind a négy kötetet a hajóm polcán! Sok sikert kívánok a munkához!

 23. 5 / 5

  :

  ” 64 évesen, meglehetősen mozgalmas éltutamra visszatekintve legsikeresebbnek, és maradéktalanul boldognak mindig akkor éreztem magamat, amikor tudtam, hogy hol vagyok és milyen irányba kell tovább mennem. Reményeim szerint Horváth Csabi barátom könyve is fontos kelleke lesz az olvasó hasonló élmenyeinek!” – részlet a II. kötet előszavából.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.