A négykötetes Jachtnavigátor hajózási
enciklopédia első kötete:

JACHTNAVIGÁTOR I.

A könyv, ami megtanítja
a tengeri navigáció alapjait,
hogy tisztában légy azzal,
hogyan tájékozódj a tengeren.

MEGRENDELEM!

A KÖTET A PART MENTI VIZUÁLIS NAVIGÁCIÓRÓL ÉS A TENGERI TÉRKÉPEKRŐL MINDENT MEGTANÍT, AMIT A TENGERI HAJÓSOKNAK TUDNI KELL!

 • I. Rész

  Földrajzi navigáció: a tengeri navigáció alapjaitól az óceáni útvonalak megtervezéséig

 • II. Rész

  A tengeri térképeken alkalmazott térképjelek, rövidítések és kifejezések. Egyedüli hivatalos magyar nyelvű kiadás a SHOM™ engedélyével.

 • A legismertebb hazai hajózási szakkönyv kishajósoknak

  Nincs hasonló részletességű tengeri hajósoknak szóló könyv magyar nyelven – de még nemzetközi viszonylatban sem. Én ismerem a szakirodalmat!

 • Nélkülözhetetlen a tengeren

  Nem kell fejből tudni az egész könyvet, de ezek az ismeretek hozzátartoznak a tengeri szkipperek alapműveltségéhez.

 • A JACHTNAVIGÁTOR első kötete minden eddiginél részletesebben foglalkozik a part menti navigációval, valamint a tengeri térképekkel és a térképi munkával, a tengeri térképeken alkalmazott térképjelek, rövidítések és kifejezések gyűjteményével, mely az INT 1 nemzetközi kiadás legelső és egyetlen hivatalos magyar nyelvű változata, kiegészítve a horvát tengeri térképeken alkalmazott nevekkel, jelölésekkel és jelekkel. Az előző kiadáshoz képest újdonság a legelső fejezet, mely a part menti navigáció fejlődéstörténetével foglalkozik; ezt a további kötetekben további fejezetek követi majd, melyek tovább szövik a történet szálait…

RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉK

Miért egyedülálló a JACHTNAVIGÁTOR?

Horváth Csaba jó barátom, a 90-es évek végén ismertem meg, amikor egy általa szervezett és vezetett szkipper tréningen vettem reszt. Azóta is mindenkinek őt ajánlom, amikor vitorlástúrára szkippert vagy tengeri vitorlás oktatót keresnek. A Csaba által írt Jachtnavigátor könyvből tanultam meg én is a tengeri vitorlázás elméleti alapját, ahogyan szinte mindenki Magyarországon!

Kalandra fel!

Békét és Szelet!

Méder Áron, OceanSailing

Amikor a tengeren hajózunk, nem létezik „elmélet”. Minden, amit teszünk, legyen az vitorlacsere, kikötés, horgonyzás vagy éppen csillagászati helymeghatározás, az „gyakorlat”. A viharban senki sem tesz fel tesztkérdéseket, és nem kell felsorolnunk a látott felhők neveit. Tenni kell a dolgunkat. Mindez igaznak tűnik.

De ugyanúgy igaz az is, hogy minden cselekedetünk alapja a tudás. A közeg, a hajó, a navigáció és a meteorológia ismerete, aminek hiányában alkalmatlanok vagyunk a hajózásra.

Magam úgy gondolom, nincs külön elmélet és gyakorlat. Csak egy van: hajós tudás. Ötvözete szellemnek, tudásnak, gyakorlott mozdulatoknak, emberi tartásnak, a tenger és társak tiszteletének… Hosszan sorolhatnám.

Ahhoz, hogy a mesterséget elsajátítsuk, szükségünk van jó mesterre, és természetesen az összefoglalt, rendszerezett és érthető Tudásra.

A könyv, amit a kezében tart, megítélésem szerint az eddig megjelent legjobb magyar nyelvű tankönyv, melyből a tengeri kishajózás elmélete elsajátítható. Kurzusaimon ezt javaslom hallgatóimnak, és rendszeresen felhasználom az órákra való felkészülésemben. De ott van vitorlásom fedélzetén is, hogy bármikor elővehessem, ha frissíteni kell emlékezetemet.

Gál József, Equator

Horváth Csaba a Jachtnavigátor könyvében aprólékosan és lelkiismeretesen összegyűjtötte mindazt a roppant ismeretanyagot, ami a tenger és navigáció tárgykörében rendelkezésünkre áll – az ókori térképészettől a modern elektronavigációs eszközökig, a csillagászati navigációtól az alternatív energiatermelésig, a hajózási technikáktól egy óceánt átszelő jacht fedélzetén zajló élet mindennapjaiig.

Magam is könnyedén azonosulhatok e könyv olvasóival, hisz jól tudom, hogy minden utazás csírája egy álom, s ez alól én sem vagyok kivétel.

Abban bízom, hogy e könyv sokakat fog inspirálni és támogatni abban, hogy az én hajóm nyomdokvizét kövessék, s beteljesüljön az álmuk, amit a távoli horizontról, s azon túli tengerekről szőttek. Jó szelet!

Jimmy Cornell, Noonsite

I am proud to know that IYT has an excellent partner school instructor who is the author of his own educational book. Congratulations, Csaba!

Mark Fry, International Yacht Training, Canada
MEGGYŐZÖTT! MEGRENDELEM A KÖNYVET!
Jachtnavigátor I.

Szerző: Horváth Csaba
Cím: Jachtnavigátor I.
Alcím: Tengeri navigáció
Nyelv: magyar
Kiadó: Jachtnavigátor Nautikai Kiadó, 2010 (13. kiadás)
ISBN: 978-963-89006-1-6
Oldalszám: 448 oldal
Illusztrációk: fekete-fehér illusztrációk és fotók, 98 színes oldal
Kötésmód: színes kemény borító, cérnafűzött
Méretek: 210 x 170 x 35 mm
Tömeg: 1517 gr

0
éve a magyar jachtosok alapműve
0
kiadás
0
megjelent példány

Milyen témák lesznek a JACHTNAVIGÁTOR további köteteiben?

 • II. kötet: Tengeri navigáció

  A kötet a hagyományos óceáni csillagászati navigációval, valamint a legmodernebb elektronikus navigációs eszközökkel és módszerekkel foglalkozik.

  Megjelenés: 2018. november

 • III. kötet: A tengeri hajózás elmélete

  A III. kötet a tengeri hajózással kapcsolatos további lényeges témákkal foglalkozik: tengeri meteorológia és tengerrajz, útvonaltervezés, tengeri kitérési szabályzat (COLREG), tengeri kommunikáció, biztonság a tengeren, nemzetközi jog, egészség- és környezetvédelem. Itt tárgyaljuk a hajóbérléssel kapcsolatos tudnivalókat is. A kötetet illusztrált angol-magyar hajózási szótár egészíti ki.

 • IV. kötet: A tengeri hajózás gyakorlata

  Az utolsó kötet a tengeri hajózás gyakorlati kérdéseivel foglalkozik. Többek között szó esik a tengeri vitorlás és motoros jachtok felépítéséről, a hajók műszaki felszereléseiről, a kikötői- és horgonyzási manőverekről, vitorlakezelésről, kötélmunkákról, valamint olyan különleges helyzetekről, mint például hajózás viharos körülmények között.

MENNYIBE KERÜL A KÖNYV?

18,990.- Ft

 • Miért ilyen drága a könyv?

  37 év hajózási tapasztalata van benne. A legtöbb tudás a legjobb kivitelben.

 • Fizetés

  A megrendelést bankkártyával, PayPallal, banki átutalással vagy utánvéttel tudja kifizetni, készpénzzel nem.

 • A szállítási és csomagolási költségből csak…

  … 1000 Ft-ot kérek, a többit én állom. 20,000.- Ft feletti rendelés esetén a szállítás ingyenes.

MEGADOM A CÍMEM, IDE KÉREM A KÖNYVET!

BÓNUSZOK

Letölthető számítási sablonok
Vészhelyzeti összefoglaló tábla
Egykezes vonalzó
Univerzális műveleti lap

A bónuszok a megrendelés visszaigazoló e-mailben tölthetők le!

Nézzük, mi történik ha most megrendeli a könyvet?

MEGRENDELEM A KÖNYVET!

A megrendeléshez kattintson a… ⇑ zöld gombra ⇑!

Ezzel egyből a megrendelő űrlaphoz jut. Töltse ki az adatait, és válasszon fizetési módot. A legegyszerűbb, ha bankkártyával vagy PayPallal fizet (hiszen az on-line rendeléshez ez dukál, ugye…). Gyorsan és főleg biztonságosan rendezheti a megrendelést.

Mi történik ezután?

Én is szoktam on-line vásárolni (főleg könyveket), így tudom milyen megnyugtató érzés az, amikor nem engedik el a kezem fizetés után! Én sem teszem, már a megrendelés leadását követően egy visszaigazoló oldalra jut. Ezután perceken belül kap egy e-mailt, ahonnan letöltheti a e-számlát. Banki előreutalás esetén kérem, fizetési határidőn belül egyenlítse ki a vételárat. Amint a bankba beérkezett a pénz, feladjuk a csomagot. Minden esetben e-számlát küldök. A számlát kérheti cégnévre is.

Hogyan kapja meg a könyvet?

A megrendelést követő hétfőn vagy csütörtökön adjuk fel a könyvet tartalmazó csomagot, melyet

1) a Magyar Posta MPL futárszolgálata szállítja a megadott címre, vagy PostaPontra (posta, vagy MOL benzinkút, esetleg csomagautomata).  Ha házhoz szállítást kért, kérem, olyan címet adjon meg, ahol 8-17 óra között át tudja venni. Lehet céges cím is, de adja meg, hogy ki és hol veszi át a csomagot. A csomag feladásáról és a várható szállítási időről a Posta e-mailben fog értesíteni. Sokszor a futár fel is hívja a címzettet kézbesítés előtt. Engem fel szokott… Budapesten általában 24 órán, vidére 48 órán belül kiviszik a csomagot.

2) a Pick Pack Pont szállítja a megrendelő által megadott csomagpontra. A PPP általában lassabb, hetente csak kétszer gyűjtik be a csomagokat, s ha egy hétvége is közbe esik, a szállítás egy hétbe is beletellhet. A PPP is küld e-mail értestést a csomag megérkezéséről.

Ha a szállítással kapcsolatban kérdése vagy kérése van, a visszaigazoló e-mailben található elérhetőségeimen keressen meg, igyekszem segítségére lenni.

***

Mi fog történni az űrlap kitöltése után?

Ha bankkártyával fizet:
 1. Az űrlap kitöltése után automatikusan átirányítjuk a Barion vagy a PayPal biztonságos felületére, ahol megadhatja kártyaadatait.
 2. Itt talál súgót a Barionos fizetéshez, ha szükséges.
 3. A sikeres fizetést követően a Barion / PayPal oldaláról vissza fog érkezni a rendelés visszaigazoló oldalunkra.
 4. Ezt követően a rendszerünk pár percen belül e-mailben elküldi a e-számlát, és előkészítjük a könyvet a következő szállítási napra.
Ha az átutalásos fizetést választja
 1. A rendszerünk az űrlap kitöltése után fog küldeni egy e-mailt, amiben megtalálja a letölhetö az e-számlát. Az utalási adatokat a számlán találja.
 2. A vételárat átutalhatja, vagy befizetheti bármelyik FHB fiókban – erre 8 nap áll majd rendelkezésére.
 3. Az összeg beérkezését követő következő szállítási napon adjuk fel a könyvet tartalmazó csomagot.
Szállítás

A futárszolgálatoknak minden héten hétfőn és csütörtökön adjuk fel a csomagokat.

Ha kérdése van, hívjon (hétköznap 9:00-16:00) vagy írjon

+36-20/333-4642

info@jachtnavigator.hu

Üdvözlettel:

Horváth Csaba