ADRIAI KIKÖTŐK 2018

AZ ÚJ, 10. JUBILEUMI KIADÁS

MEGRENDELEM!

34 ÉV ADRIAI HAJÓZÁS TAPASZTALATA ALAPJÁN KÉSZÜLT HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ

 • A legnépszerűbb hazai hajózási útmutató

  Nincs hasonló részletességű és frissességű adriai hajósoknak szóló könyv magyar nyelven.

 • Nélkülözhetetlen útmutató az adriai szigetvilágban.

  Még én is ezt a könyvet használom inkább, mint a horvát térképeket. Részletes, jól áttekinthető és felhasználóbarát.

 • Minden benne van, ami feltétlenül szükséges az adriai hajózáshoz.

  Mindent megtalál benne, ami fontos a biztonságos hajózáshoz és a kellemes időtöltéshez. A nem fontos dolgok pedig nincsenek benne.

 • Egyszerű rajzok, rövid szövegek.

  Mégis könnyedén eligazodik rajta a navigátor. Egy pillantásra egyértelmű, merre lehet menni, hol érdemes horgonyt dobni, és hol lehet jót vacsorázni.

Ez a könyv a magyar tengeri hajósok legjobb barátja.

 • Segít tájékozódni

 • Könnyedén megtervezheti vele akár az egész heti túráját, akár a napi útszakaszt

 • Megtalálja a legjobb fürdőhelyeket

 • Megmutatja a biztos éjszakai horgonyzóhelyeket

 • Ajánl egy jó éttermet

MEGGYŐZÖTT! MEGRENDELEM A KÖNYVET!

Miért olyan jó az ADRIAI KIKÖTŐK?

Az oldalpárokon 1:80 000 léptékű térképvázlatok mutatják be az Adria keleti partjának részleteit. Ez két szempontól is jobb, mint a horvát térképek vagy a chartplotter képe: jobb a méretarány, és csak a legfontosabb információkat tartalmazzák: a partvonalat és a 10 méteres mélységhatárt, az öblök mennyire védettek a jellemző szelektől, hol vannak zátonyok.

Gyors, pontos és naprakész  információkat ad a horgonyzóhelyekről és a bójamezőkről. A hajók éjszakai biztonsága attól függ, mennyire védettek az öblök a jellemző szelektől, mennyire jól fog a horgony, mennyire jól tartanak a bóják, mennyi hely van az öbkökben. Végső soron az sem lényegtelen, hogy mettől meddig tartanak a fizetős bójamezők, és mennyibe kerül a bójára kötés, vagy a horgonyzás. Az adatok alapján előre is tud egy körülbelüli költségvetést csinálni.

Részletes és lényegretörő tudnivalókat kap a marinákról és a városi kikötőkről. A plánokon jól látni a kikötő elhelyezkedését, hol vannak a vendéghelyek, a mosdók és a recepció. A leírásokból világos, hogy milyen szolgáltatásokra lehet számítani a kikötőkben, hogyan lehet bejutni a város(kák)ba, hol van benzinkút. A telefonszámok és a QR-kódok további segítséget nyújtanak a tájékozódáshoz.

A térképlapokon könnyedén felismeri, hol találja a legjobb éttermeket –  még a legeldugottabb öblökben is. Természetesen nincs benne minden étterem, csak a kipróbáltak (meg néhány olyan is, ahova azt ajánlom, semmiképp ne menjen be, mert nem biztos, hogy jól jár; sajnos, vannak ilyenek is). Néhány étteremnek még a telefonszámát is megtalálja, és tud magának asztalt foglalni. Ez a nyári főszezonban igencsak hasznos tanács…

A II. rész (1000 GPS-pozíció – Pontról pontra az Adrián) megmutatja a kijelölt fordulópontok közötti útirányokat és távolságokat, így akár előre is tud egy részletes útvonaltervet készíteni magának. A térképek segítségével még azok is könnyedén felmérhetik, hogy mekkora szakaszokat hajózzank egy nap, akik korábban még nem hajóztak az Adrián. A fordulópontok földrajzi pozícióit beírhatja a GPS-be, így biztosan nem téved el a sok sziget között.

Részletes leírást kap a III. részben a hivatalos tudnivalókról, előírásokról és fizetnivalókról, ha belép az adriaparti országokba. Mit kell tudni, tenni vagy fizetni, akár ha szárazföldi határállomáson lép be vagy a tenger felől érkezik. Tudni fogja, milyen engedélyek kellenek a hajózáshoz, milyen dokumentumokat kell a fedélzeten tartani, és milyen előírások vonatkoznak a hajókra, hajósokra. Mindent megtudhat a horgonyzóhelyekre és bójamezőkre vonatkozó szabályokról. Megismerheti az Adria időjárását, a jellemző szeleket, tudni fogja, honnan szerezhet időjárási előrejelzést.

A IV. rész (csak a magyar kiadásban) a hajdani Tengermellék magyar vonatkozású emlékhelyeiről mesél. Ezek a helyek természetesen a térképlapokon is fel vannak tüntetve! A fejezet szerzője, Dr. Balohg Tamás a hajózási hagyományőrző egyesület (TIT HMHE, a hajdani Magyar Adria Egyesület jogutódja) elnöke arról panaszkodott, hogy Pólában fültanúja volt, amint magyar túristák a szó szoros értelmében “lenézték” a várost: “Itt semmi látnivaló sincs!” − mondták. Holott annyi magyar emlék van Pólában, hogy egy oldalra el sem fért – csak a felsorolásuk! A fejezet végigjárja az adriai tengerpartot Trieszttől egészen Montenegróig, és élvezetesen mesél a magyar vonatkozású látnivalókról.

Szerző: Karl-Heinz Beständig
Cím: Adriai kikötők 2018
Alcím: 888 kikötő az Adrián és 1000 GPS-pozíció
Eredeti cím: 888 Hafen und Buchten, 1000 GPS Wegepunkte
Fordító: Horváth Csaba és mások
Nyelv: magyar
Kiadó: Jachtnavigátor Nautikai Kiadó, 2018 (10. magyar kiadás)
Kötésmód: színes kemény borító, cérnafűzött
Méretek: 301 x 214 x 17 mm, 204 oldal, 1100 gr

#1 – ZUT (67. oldal) (2018-04-05)
ACI-marina Zut mellett a bójasort télire felszedik. Várhatóan májustól újra használható. Viszont az ár jó magas, 35 lábas hajóra Zuton 495 kn-t, Kremikben 405 kn-t fizettünk. (Borda Gábor)
#2 – VELI RAT, DUGI OTOK (56. oldal) (2018-04-06)
Veli Rat (Dugi Otok) előtti öbölben a bojákat novemberben kiveszik, és májusban teszik csak vissza. Ugyanez a helyzet a Cuna-öbölben is, ott sincsenek bóják még. A bóják nem a kikötő tulajdona, magánszemélyek kezében vannak. Viszont a kikötőben az áramert nem kellett fizetni, és allítólag majd a szezonban sem kell már. (Borda Gábor)
#3 – BUDIKOVAC, VIS (89. oldal) (2018-05-23)
Budikovac szigettől keletre az északi kardinális jel tetőjele sérült, a felső háromszög hiányzik. (Borda Gábor)
#4 – ZAKOPLATICA, LASTOVO (103. oldal) (2018-06-05)
1. bekezdés helyesen: Az öt étteremből egynek (Santor) van ingyenes kikötőhelye muringokkal, partiárammal és édesvízzel, ha a legénység az étterem vendége lesz, egyébként illő díjat kell fizetniük; az Aragosta, Triton és Augusta étterem illegálisan kér pénzt a kikötőhelyért függetlenül attól, hogy a legénység eszik-e az étteremben, vagy sem. Főszezonban inkább a nagyobb hajókat szeretik nagy létszámú legénységgel. Ilyenkor főleg hétfőn, kedden és szerdán érdemes telefonon helyet foglalni.

Adriai kikötők 2018

MÁR 18 ÉVE MAGYARUL IS KAPHATÓ A LEGSZEBB TENGERT BEMUTATÓ HAJÓZÁSI ÚTMUTATÓ

0
éve magyarul is
0
magyar kiadás
0
megjelent példány

MENNYIBE KERÜL A KÖNYV?

15,990.- Ft

 • Az éves kiadás ára változatlan

  … a könyv ára nem emelkedik, csak az oldalszám.

 • A magyar kiadás két könyvet foglal magában

  … a “888 kikötő és horgonyzóhely az Adrián” és az ‘1000 GPS-pozíció” című kiadványokat

 • A magyar kiadás tengerálló cérnafűzéssel és kemény borítóval jelenik meg

  … ezzel egyedülálló, mert mindegyik külföldi kiadás (még az eredeti német is) csak kapcsozott és puha borítós

 • A szállítási és csomagolási költségből csak…

  … 1000 Ft-ot kérek, a többit én állom.

MEGADOM A CÍMEM, IDE KÉREM A KÖNYVET!

 Fizetés

A megrendelést bankkártyával, PayPallal, banki átutalással vagy utánvéttel tudja kifizetni, készpénzzel nem.

Nézzük, mi történik ha most megrendeli a könyvet?

MEGRENDELEM A KÖNYVET!

A megrendeléshez kattintson a… ⇑ zöld gombra ⇑!

Ezzel egyből a megrendelő űrlaphoz jut. Töltse ki az adatait, és válasszon fizetési módot. A legegyszerűbb, ha bankkártyával vagy PayPallal fizet (hiszen az on-line rendeléshez ez dukál, ugye…). Gyorsan és főleg biztonságosan rendezheti a megrendelést.

Mi történik ezután?

Én is szoktam on-line vásárolni (főleg könyveket), így tudom milyen megnyugtató érzés az, amikor nem engedik el a kezem fizetés után! Én sem teszem, már a megrendelés leadását követően egy visszaigazoló oldalra jut. Ezután perceken belül kap egy e-mailt, ahonnan letöltheti a e-számlát. Banki előreutalás esetén kérem, fizetési határidőn belül egyenlítse ki a vételárat. Amint a bankba beérkezett a pénz, feladjuk a csomagot. Minden esetben e-számlát küldök. A számlát kérheti cégnévre is.

Hogyan kapja meg a könyvet?

A megrendelést követő hétfőn vagy csütörtökön adjuk fel a könyvet tartalmazó csomagot, melyet

1) a Magyar Posta MPL futárszolgálata szállítja a megadott címre, vagy PostaPontra (posta, vagy MOL benzinkút, esetleg csomagautomata).  Ha házhoz szállítást kért, kérem, olyan címet adjon meg, ahol 8-17 óra között át tudja venni. Lehet céges cím is, de adja meg, hogy ki és hol veszi át a csomagot. A csomag feladásáról és a várható szállítási időről a Posta e-mailben fog értesíteni. Sokszor a futár fel is hívja a címzettet kézbesítés előtt. Engem fel szokott… Budapesten általában 24 órán, vidére 48 órán belül kiviszik a csomagot.

2) a Pick Pack Pont szállítja a megrendelő által megadott csomagpontra. A PPP általában lassabb, hetente csak kétszer gyűjtik be a csomagokat, s ha egy hétvége is közbe esik, a szállítás egy hétbe is beletellhet. A PPP is küld e-mail értestést a csomag megérkezéséről.

Ha a szállítással kapcsolatban kérdése vagy kérése van, a visszaigazoló e-mailben található elérhetőségeimen keressen meg, igyekszem segítségére lenni.

***

Mi fog történni az űrlap kitöltése után?

Ha bankkártyával fizet:
 1. Az űrlap kitöltése után automatikusan átirányítjuk a Barion vagy a PayPal biztonságos felületére, ahol megadhatja kártyaadatait.
 2. Itt talál súgót a Barionos fizetéshez, ha szükséges.
 3. A sikeres fizetést követően a Barion / PayPal oldaláról vissza fog érkezni a rendelés visszaigazoló oldalunkra.
 4. Ezt követően a rendszerünk pár percen belül e-mailben elküldi a e-számlát, és előkészítjük a könyvet a következő szállítási napra.
Ha az átutalásos fizetést választja
 1. A rendszerünk az űrlap kitöltése után fog küldeni egy e-mailt, amiben megtalálja a letölhetö az e-számlát. Az utalási adatokat a számlán találja.
 2. A vételárat átutalhatja, vagy befizetheti bármelyik FHB fiókban – erre 8 nap áll majd rendelkezésére.
 3. Az összeg beérkezését követő következő szállítási napon adjuk fel a könyvet tartalmazó csomagot.
Szállítás

A futárszolgálatoknak minden héten hétfőn és csütörtökön adjuk fel a csomagokat.

Ha kérdése van, hívjon (hétköznap 9:00-16:00) vagy írjon

+36-20/333-4642

info@jachtnavigator.hu

Üdvözlettel:

Horváth Csaba